SAŁATKI

  • jarzynowa
  • śledziowa
  • z selera
  • z pora
  • sos tatarski
  • z kurczakiem i marchewką w majonezie
  • sos chrzanowy z jajkiem
  • szwedzka (fasolki różnego rodzaju)

SURÓWKI

  • z czerwonej kapusty
  • z kiszonej kapusty
  • z białej kapusty
  • mizeria
  • buraczki z chrzanem lub jabłkiem
  • kapusta zasmażana
  • marchew z brzoskwinią
  • z pomidorów

ŚLEDZIE

  • Koreczki
  • Śledź po wiejsku
  • Śledź po węgiersku
  • Śledzie w galarecie
  • Śledź na kwaśno
  • Śledź po kaszubsku

DANIA OBIADOWE

  • KOTLET SCHABOWY
  • KOTLET DROBIOWY
  • KOTLET W PŁATKACH LUB SEZAMIE
  • ZEBERKA
  • SZASZŁYK DROBIOWY
  • SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKĄ
  • ROLADKA DROBIOWA NADZIEWANA WARZYWAMI
  • ROLADKA DROBIOWA NADZIEWANA PIECZARKAMI
  • KOTLET DE VOLAILLE
  • ROLADKI WOŁOWE NADZIEWANE BOCZKIEM I ŚLIWKAMI
  • KULECZKI WIEPRZOWE NA OSTRO
  • PIECZEŃ Z INDYKA
  • UDKO PIECZONE
  • KOTLET PO PARYSKU
  • CIELĘCINA W CIEŚCIE
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA

ZUPY

  • ROSÓŁ Z MAKARONEM
  • ŻUREK Z JAJKIEM I KIE.ŁBASĄ
  • BARSZCZ CZERWONY Z USZKAMI
  • GAŻDZINKA Z GRZANKAMI (CZOSNKOWA)
  • KREM Z PORÓW
  • KREM Z PIECZREK

DANIA NA CIEPŁO

  • KURCZAK W SOSIE MUSZTARDOWYM + RYŻ
  • KURCZAK Z ŻURAWINĄ + FRYTKI
  • PAŁECZKI Z KURCZAKA + RYŻ / MAKARON CHIŃSKI
  • KURCZAK W SOSIE CHERRY + RYŻ
  • KURCZAK ZAPIEKANY Z PIECZARKAMI I SEREM + FRYTKI
  • UDKO Z KURCZAKA W SOSIE GRZYBOWO-CZOSNKOWYM
  • FILET Z IKURCZAKA W SOSIE MAŚLANOWO - CYTRYNOWYM
  • PLACEK PO ZBÓJNICKU
  • PIECZEŃ + KLUSKI ŚLĄSKIE
  • ZRAZY W SOSIE + RYŻ/KLUSKI
  • GOŁĄBKI
  • FANTAZJA PIENIŃSKA (KULECZKI Z MIĘSA I RYŻU)
  • BOGRACZ
  • STROGONOW
  • GULASZ PO WĘGIERSKU
  • BARSZCZ Z KROKIETEM
  • BIGOS

DO KAŻDEGO DANIA DODAJEMY SURÓWKI!

 

MENU PRZYJĘCIA WESELNEGO

Obiad

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

Ziemniaki, pieczeń, udko, zrazy, kotlet schabowy, kotlet de volille

Surówki: mizeria, buraczki, surówka z marchwi i jabłka

Kompot

Kawa, herbata tort

Danie 1

Rolada, frytki, sałatka z kiszonej kapusty

Danie 2

Kluski śląskie, pieczeń wieprzowa, sałatka pekińska

Danie 3

Barszcz czerwony z krokietem

Lody

ZIMNA PŁYTA

  • śledzie
  • wędliny
  • galaretka wieprzowa
  • przekąski mięsne na zimno
  • napoje
  • owoce
  • sałatki (np. z selera, grecka, sos tatarski)
  • ciasto

MENU PRZYJĘCIA WESELNEGO

OBIAD

Rosół z makaronem

Ziemniaki, kotlet schabowy, schab pieczony nadziewany śliwką, , udko pieczone, szaszłyk, roladki

Sałatki: mizeria, surówka z marchewki, kapusta zasmażana,

Kompot

Kawa, herbata, tort,

Danie 1

Kotlet de volaie, frytki, surówka z czerwonej kapusty

Danie 2

strogonow

Danie 3

Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie grzybowym, kluski śląskie, surówka z kapusty pekińskiej

lody

ZIMNA PŁYTA

  • wędliny
  • galaretki drobiowe
  • śledzie
  • przekąski mięsne na zimno
  • sałatka (np. z porów i pieczarek, sałatka jarzynowa, sałatka meksykańska)
  • owoce
  • napoje
  • ciasto